Home > Nieuws > Nieuwsbericht
23-10-2020 Rethink Plastics op Dutch Design Week
Rethink Plastics op Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week van 17 tot en met 25 oktober zijn bij Yksi Expo in Eindhoven de Rethinking Plastic Exposities te zien. Onder de titel Rethinking Plastic loopt hier van september 2020 tot november 2022 een uitgebreid programma rondom het thema Rethinking Plastic. Daarbij komt de hele keten aan bod. Rethink, het initiatief van PlasticsEurope Nederland en NRK, heeft bij Yksi Expo een eigen expositie ingericht. 

Aan de hand van de vijf Re’s (Reuse, Recycle, Redesign, Renew en Reduce) wordt in de stand van Rethink een beeld gegeven hoe de rubber- en kunststofindustrie vorm geeft aan de verduurzaming van zijn producten. En waar de kansen en uitdagingen liggen. Bezoekers aan de Rethink expositie krijgen een goed beeld van de inzet van de industrie, maar ook van de ontwikkelingen die al in gang gezet zijn. Via een QR-code op de informatie ter plekke kunnen bezoekers aanvullende informatie lezen op de website rethinkplastics.nl.
 
Vernieuwend en duurzaam plastic
Op dit moment zijn onder andere de Award-winnende Sidepigs van Werkwaardig te zien. Deze bijzettafels in de vorm van een varken zijn gemaakt van afval-visnetten. Dragon Plastics maakte deze modellen. Ook toont de expositie de nieuwste Senseo koffiemachine van Philips. Alle buitenste delen van dit apparaat zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Van Desch Plantpak staat er een indrukwekkende muur van plantenpotten. Desch maakt zijn producten van recyclaat uit plastic afval, zoals voedselverpakkingen, kledinghangers en zelfs oude koelkasten. 

Tentoonstelling en bezoekadres
De Rethink expositie wordt gedurende de gehele looptijd (november 2021) verder aangevuld en bijgewerkt. Het bezoekadres is Yksi Expo, Torenallee 22-04 (Strijp-S) in Eindhoven. De expositie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur.

Bekijk alvast een filmpje en de website over de expositie en de DDW
www.dutchdesigndaily.com/nl/
www.vimeo.com/470228542
 

Bronnen: Rethink Plastics