Home > Nieuws > Nieuwsbericht
14-10-2020 Nedupack lanceert 100% recyclebaar kunststof faceshield
Nedupack lanceert 100% recyclebaar kunststof faceshield

Nedupack gaat de strijd aan met corona en brengt een volledig kunststof disposable faceshield op de markt dat 100% recyclebaar is. Het faceshield, ook wel bekend als spatmasker, beschermmasker of volgelaatsmasker, beschermt de voor- en zijkanten van het gezicht tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vloeistoffen.

Het masker heeft een verstelbare hoofdband, die zorgt voor een optimale pasvorm en een hoog draagcomfort. Daarnaast is het faceshield volledig transparant, waardoor het zicht niet belemmerd wordt. Na gebruik kan de drager het spatmasker ontsmetten met alcohol of deponeren bij het plastic afval.

Waar is het van gemaakt?
De faceshields zijn gemaakt van transparant PET kunststof. 
- PET is een glasheldere kunststofsoort en zorgt voor optimaal zicht.
- PET is een zeer sterke kunststofsoort en biedt daarom goede bescherming.
- PET is scheurvast en voorkomt dus schade tijdens gebruik.
- De kunststofsoort is bruikbaar bij temperaturen van -20 graden tot +60 graden Celsius.
- PET is volledig recyclebaar en dat maakt PET een zeer duurzame kunststof.

Gebruik van het disposable faceshield
Het disposable faceshield is met name geschikt voor de zogenaamde contactberoepen. Denk hierbij aan kappers, rijinstructeurs, fysiotherapeuten en de complete zorgsector. Binnen deze beroepen is er direct contact met andere mensen. Het faceshield draagt in dit geval bij door bijvoorbeeld de kans op besmetting met een (griep)virus te verkleinen. Daarbij is het disposable faceshield eenvoudig te combineren met andere beschermingsmiddelen, zoals brillen en mondkapjes.