Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-09-2020 Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over
Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over

Desch Plantpak heeft per 9 september 2020 alle bedrijfsactiviteiten van IPP overgenomen. Met deze overname geeft Desch haar leidende positie op het gebied van thermovorm- en spuitgietproducten voor de tuinbouwindustrie een flinke impuls.

IPP heeft twee fabrieken, één in Nederland (IPP Holland) en één in Polen (Interplast Plastic Products). Na de overname van EPLA is dit de tweede keer dat Desch een toonaangevende spuitgietfabrikant overneemt. Met de acquisitie van IPP versterkt Desch haar positie als één van de leidende producenten van thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, VK en Polen. 

Complementair
Desch’ Managing Director Jan Willem Wieringa: “Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa.” Ook IPP zelf is verheugd met de overname. Eigenaar Henk Aufderhaar: “Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing.” Leuk detail: in 1979 startte Henk Aufderhaar met het produceren van potten met behulp van machines van het bedrijf dat nu EPLA is.

Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm.

Lees meer en bekijk het filmpje

Op de foto: Henk Aufderaar and Jan Willem Wieringa