Home > Nieuws > Nieuwsbericht
04-09-2020 NRK-webinar over de Omgevingwet: mis het niet!
NRK-webinar over de Omgevingwet: mis het niet!

Op woensdag 16 september organiseren Erik de Ruijter (NRK) en Kornelis Jorna (Royal Haskoning DHV) een webinar over de Omgevingswet. Deze Omgevingswet is één wet die alle wetten op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. Het webinar start om 13.00 uur. Laat u in een uurtje bijpraten vanachter uw eigen computer en meld u aan.

Met de komst van de nieuwe Omgevingswet verdwijnen de oude bekende regelingen en wetten. Denk aan het bestemmingsplan, het milieubeleidsplan, de Wabo, etc. Een heel nieuw stelsel dus! Voor bedrijven betekent dat nogal wat. Is het bijvoorbeeld handig een milieuvergunning nu aan te vragen of te wachten tot na 2021? In dit webinar nemen Erik en Kornelis u mee in de komende veranderingen. En zij geven tips en advies hoe voor te bereiden op deze wet.

Hoewel de invoering van de Omgevingswet is uitgesteld tot 1 januari 2022, hebben bedrijven er nu al wel op allerlei manieren mee te maken. Het is belangrijk om te weten wat er gaat veranderen en wat je nu kunt doen om je goed voor te breiden op de invoering. Kornelis Jorna legt onder andere uit:

  • Wat er verandert met de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2022.
  • Welke inhoudelijke thema’s er naast milieu voor NRK-leden van belang zijn. Denk onder andere aan de thema's bouw en water. En als bedrijven adviseurs inschakelen voor andere thema’s, wat zijn dan de goede vragen en opdrachten.
  • Welke milieueisen lokaal worden ingevuld en hoe je de belangen van het bedrijf bewaakt (geluid, geur, transport).
  • Voor het milieu hebben bedrijven nu operationeel te maken met het Activiteitenbesluit en de AIM. Hoe gaat dat straks met het DSO? Komt er wel weer een nieuwe tool, wat NRK essentieel vindt?
  • Invoering van de Omgevingswet is in september nog 15 maanden weg. Hoe kunnen bedrijven die tijd goed gebruiken om zich voor te bereiden? Welke acties wanneer zijn nuttig?

Aanmelden
Schrijf u snel in door een mail te sturen naar info@nrk.nl, onder vermelding van webinar omgevingswet. U krijgt na aanmelding een link doorgestuurd waarmee u op 16 september kunt inloggen.