Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
09-11-2022 Future Proof Plastics 2022 | save the date


Zet woensdagmiddag 9 november alvast in uw agenda. Plastics Europe en NRK organiseren die middag het jaarlijkse stakeholder evenement Future Proof Plastics. Het belooft een zeer actueel, prikkelend en informatief debat te worden. Met boeiende sprekers en panel deelnemers en met deelnemers in de zaal. Meer informatie over de deelnemers, het programma en de locatie volgt binnenkort. In april dit jaar verscheen het baanbrekende onderzoeksrapport van Systemiq - Routes voor een circulair en klimaatneutraal Europees plastic systeem in 2050. Voor de plasticsindustrie is er eigenlijk maar één route denkbaar, zo concludeerden onderzoekers. 
Een route waarbij we in versneld tempo alle mogelijke opties en maatregelen, upstream en downstream, moeten oppakken. Met alle betrokken stakeholders, zodat het circulaire vliegwiel ook echt gaat draaien.

Hoe gaan we dat fixen?
Hoe komen we tot een feitelijk en constructief debat over plastics en zorgen we ervoor dat we stappen vooruitzetten op hetzelfde pad?

Onder de vlag van Rethink organiseren de plastic producerende industrie in Nederland, verenigd in Plastics Europe, en de kunststoffen en rubber verwerkende industrie, verenigd in de Federatie NRK, verschillende activiteiten, gericht op een open debat over plastics. Onder andere het jaarlijkse Future Proof Plastics stakeholder evenement.

Dit jaar dus op woensdagmiddag 9 november. Zet het vast in uw agenda, want het belooft een zeer actueel, prikkelend en informatief debat te worden. Met boeiende sprekers en panel deelnemers en met deelnemers in de zaal.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangekondigd dat zij later in november komt met een Nationaal Programma Circulaire Economie. Future Proof Plastics belooft zo een gelegenheid te zijn om haar hiervoor de laatste adviezen en inzichten mee te geven.

Programma

Op dit moment wordt nog gezocht naar een geschikte locatie in het midden van het land. Dit is in ieder geval een locatie die goed per OV bereikbaar is. Het inhoudelijke programma is van 14.00 uur tot 17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel.